Ne place UPSIDE DOWN

UD-logo small-2

Cand toate lucrurile sunt monotone, cand toate lucrurile sunt la locul lor sau cand toate lucrurile stau de jos in sus, vine o vreme cand ne oprim si spunem: ne place UPSIDE DOWN. De ce? Ei bine, de ce nu? Pentru ca e neconventional.

De curand am auzit de un nou concept, numit UPCYCLE, care este procesul de conversie a unor rebuturi sau deseuri in materiale noi sau in produse de o calitate mai buna sau cu o valoare mai mare asupra mediului. Mie mi s-a parut super interesant acest concept, mai ales ca prietena care mi-a vorbit de acesta vrea sa realizeze produse de genul acesta.

Roxana , cu inca doua fete si un baiat, s-au gandit sa faca din ceva la care oamenii nu dau importanta niste produse neconventionale care sa scoata persoanele care le poseda in evidenta, si asa a luat nastere proiectul UPSIDE DOWN. 

Iata ce spune echipa despre problema pe care au identificat-o si despre solutia cu care vin:

Problema căreia ne adresăm este creșterea cantității de deșeuri nebiodegradabile ce sunt depozitate în gropile de gunoi, datorită tendinței oamenilor de a consuma din ce în ce mai mult.

Teoria noastră a schimbării este că DACĂ folosim deşeurile şi rebuturile într-un mod creativ, în așa fel încât să oferim o alternativă la produse prezente pe piață, care nu sunt prietenoase mediului, ATUNCI contribuim la reducerea cantității de deșeuri ce vor fi depozitate în gropile de gunoi.

Pentru a reduce deșeurile, transformăm materialele reciclabile (tetra-pack, camere de cauciuc, materiale rebut) în produse utile, de calitate ridicată, conform conceptului UPCYCLE. Produsele noastre includ genți, portofele, agende, mape, care pot fi customizate sau create după dorințele clienților.

Eu cand am vorbit cu Roxana si mi-a vorbit de acest proiect mi-am dat seama ca aceasta idee poate fi pusa in aplicare, daca  ar gasi resursele  necesare pentru a porni mica lor afacere. Tot din discutia cu Roxana am aflat ca aceasta idee are si un caracter social, adica vor sa angajeze oameni din medii defavorizate sau persoane cu dizabilitati, lucru care din nou m-a facut sa le sustin din inima proiectul.

Un lucru foarte tare e ca echipa UPSIDE DOWN a participat la Social Impact Award si face parte din cei 5 finalisti din Romania si acum urmeaza sa aflam daca vor fi printre castigatorii finali ai concursului. Pnetru asta trebuie sa stranga cat mai multe voturi de la comunitate, adica de la VOI. Asa ca daca v-am trezit putin curiozitatea va invit sa le vizionati filmuletul in care veti afla mai multe detalii si de asemenea, sa-i votati  http://socialimpactaward.net/romania/community-voting/ ( gasiti optiunea pentru a vota in partea dreapta a paginii :D).

…pentru ca ne place UPSIDE DOWN 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s