Retrospectiv

Nu am zis niciodata ca sunt mai speciala decat restul, nu am zis niciodata ca sunt un guru sau ca sunt the best of the best, am zis doar ca sunt multumita de mine si de realizarile mele de pana acum. Da, stiu ca as fi putut face mult mai multe, stiu ca au fost momente de UPs and DOWNs cu farmecele si provocarile lor, dar pana la urma conteaza unde am ajuns. Si poate ca nu pare important pentru multi asta, da, nothign special, dar pentru mine e destul.

Azi stateam si ma gandeam care au fost momentele cheie care mi-au conturat traiectoria si care m-au transformat in persoana care sunt azi si mi-e greu sa spun cu certitudine ca asta si asta si asta si asta au facut asta :)).

Ingredientele cheie cred ca au fost: un strop de ambitie, un fir de pasiune, cateva legaturi de cuvinte de incurajare, un sut in fund si un kilogram de incredere de la cei din jurul meu. As putea spune ca drumul meu a inceput acum 5 ani de zile, cand a fost pentru prima data cand am inceput sa fac ceva, cand am trecut de la pasiv la activ. Dar, daca stau si ma gandesc mai bine, drumul meu a inceput de mic copil cand mi-am propus sa ajung un om de succes.

Si am crescut cu bune si cu rele, cu experiente minunate si cu experiente din care am avut multe de invatat, si am avut modele de la care am invatat ce sa fac si, mai ales,  ce sa nu fac, si am avut parte de oameni care au ramas si de oameni care au plecat, si am avut ce a avut orice om de varsta mea.

Ca orice copil, mi-am dorit sa fiu o gramada de lucruri,  de la medic pana la avocat si mai apoi pana la profesoara, pana intr-o zi cu soare, dar nu cred ca era sarbatoare.  Ceea ce stiam sigur era ca vreau sa conduc, sa fac lucruri marete, iar intr-o zi m-am hotarat ca vreau sa ajung manager la un moment dat. Si de acolo a pornit totul.

O mare influenta a avut aici unul din fratii mei, Nick, care mi-a zis ca daca va avea vreodata afacerea lui ar vrea ca surioara lui sa o conduca.  Si am avut momente in care am uitat cine sunt, mai exact momentele a doi ani de zile, si in care rataceam pe carari intunecate fara un scop, fara o directie, riscand sa dau cu piciorul la frumusetile vietii. Iar intr-o zi a rasarit soarele din nou si atunci mi-am zis ca nu voi mai lasa nimic sa stea intre mine si dorinta mea de a ajunge un manager de succes.

Alte momente importante au fost momentele in care am avut parte de esecuri si momentele in care am zis ca nu ma dau batuta. Iar acele esecuri mi-au adus lucruri mult mai frumoase, lucruri si oameni la care nici nu m-as fi asteptat. Pana la urma e adevarata vorba ca toate se intampla cu un motiv. Datorita acelor momente am avut ambitia de a ma autodepasi cu fiecare oportunitate pe care mi-o iau, cu fiecare zi, cu fiecare secunda din viata mea. Am reusit sa ma dezvolt si sa fac lucruri frumoase, sa imi las amprenta, sa fiu a better version of myself :).

Tin minte si acum ziua in care m-am hotarat ca era timpul meu sa cresc si sa dezvolt oameni, sa ii ajut asa cum am fost si cum mi-ar fi placut si mie sa fiu ajutata.  Nu se compara nimic cu sentimentul de mandrie si de bucurie cand iti vezi oamenii crescand, cand ii vezi realizand ce si-au propus. Sunt mandra de oamenii din viata mea.

Vorbeam de Role models mai devreme. Unul din ele a fost Iulian, presedintele AIESEC Iasi din anul 2008-2009.  Imi amintesc si acum cat de mult il admiram, iar cand venea in fata noastra si ne vorbea imi doream enorm sa ajung ca el. El a fost primul care mi-a zis sa am incredere in mine pentru ca am potential si datorita lui nu am parasit organizatia cand credeam ca nu imi mai gasesc locul acolo.   Faptul ca si-a facut timp sa vorbeasca cu mine a schimbat total traiectoria mea. Iar acum Iulian e un antreprenor social si e implicat in o multime de proiecte sociale. Bravo Iulian si multa bafta in continuare :).

O alta persoana care mereu m-a inspirat este dragul meu prieten Bogdan (Webila pentru cunoscatori).  Chiar daca cel mai bun prieten al lui Bogdan este web-ul si chiar daca e foarte bun in domeniu, si chiar daca munceste foarte mult, niciodata nu i s-au urcat fumurile la cap, mereu a fost un om minunat, modest si dispus sa ajute pe oricine, oricand.  Multi in locul lui ar fi devenit aroganti si ploni de sime, dar Bogdan a ramas acelasi om simplu si bun si de asta el este unul din modelele mele.

Alte doua persoane care m-au inspirat au fost Ionut D. si Alexandru N.. De la Ionut am invatat ca mai devreme sau mai tarziu totul se va rezolva, ca trebuie sa am un gram de rabdare si ca totul va fi bine.  De la Alex am luat pasiunea pentru Exchange, pasiunea pentru a ajuta studentii de a avea o experienta internationala care va avea un impact puternic asupra lor. Iar acum fac acest lucru in continuare si pot zice ca pasiunea inca nu da semne de a se termina.

Uneori imi amintesc de persoana care a fost in spatele meu de aproape 5 ani de zile, persoana care stia cum sa ma faca sa imi reamintesc ca pot face multe, persoana care a crezut in mine cand eu ziceam ca nu sunt in stare, una din persoanele fara de care nu as fi realizat multe, persoana careia i-am facut zile grele cand am lucrat cu ea. Vlad, te rog, nu ti-o lua in cap acum si iti multumesc ca esti un prieten minunat :D.

Kitty, scumpa mea Kitty. Ea e unul din motivele pentru care eu sunt acum in Irlanda, ea e unul din oamenii care m-au inspirat, ea e cea care m-a incurajat sa lupt pentru ceea ce imi doresc, ea a fost alaturi de mine si m-a ajutat de fiecare data cand am avut nevoie de indrumare si de un sfat. Multumesc, Kitty >:D<!

Pana la urma de la toti oamenii din viata noastra putem invata cate ceva si de asta mereu trebuie sa fim dispusi sa deschidem ochii si inima si sa fim dispusi sa invatam unii de la altii. Acum am 4 oameni langa mine cu care voi fi in urmatorul an si de la care sunt sigura ca am multe de inavatat.

Mi-am indeplinit visul? Inca nu. Am facut ceva in privinta asta? Da. Sunt pe drumul cel bun? Cu siguranta.

Pe data viitoare :)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s