Irlanda- lectie de maturizare

dublin-irlanda

Cel mai greu mi se pare sa rezum in cateva cuvinte o experienta care a marcat un pas important in dezvoltarea mea, care m-a ajutat sa cresc si sa fiu Flo de azi, care e total diferita fata de ceea ce am fost in urma cu mai bine de un an de zile.

Am sa fac tot posibilul sa impartasesc cele mai importante lectii pe care le-am invatat in minunata Irlanda.

Leadership: nu am sa incep sa vorbesc despre tot felul de lucruri legate de leadership, ci am sa impartasesc ultima lectie invatata. Leadershipul este un fel de compromis dintre lider si echipa sa, o relatie de reciprocitate, de adapatare, iar daca aceasta nu exista, atunci echipa nu are un lider, are un manager. Liderul este oglinda echipei sale si trebuie sa oglindeasca perfect dorintele si nevoile membrilor echipei. In momentul in care echipa ta iti urla din tot sufletul nevoile sale, lucrurile care ii motiveaza, iar tu alegi sa ignori asta si sa zici: “I don’t care, this is my style” si ca ei ar trebui sa se adapteze stilului tau, well, nu e un lucru prea bun si poate duce la distrugerea relatiei dintre voi.

Ambasador al tarii tale:  se stie ca strainii au o impresie extrem de proasta despre Romania, iar ceea ce am observat este faptul ca tot din cauza romanilor din afara se intampla asta. Si nu ma refer la actiunile unor persone care nu definesc adevarata fata a romanilor, ci din cauza “promovarii” gresite a tarii noastre de catre acestia. Da, Romania are multe probleme, dar ce tara nu are? Daca urasti Romania, fa-ne tuturor o favoare si stai in tara, leaga-te de pat sau de calorifer si stai tapan acasa, sau daca te decizi ca totusi vrei sa pleci, TACI sau du-te intr-o padure unde nu e nimeni in preajma si descarca-ti naduful, dar nu vorbi urat depsre Romania strainilor. Mai gandeste-te ca imaginea Romanaiei in afara se oglindeste in vorbele si actiunile tale si daca vrei sa fii tratat corect, atunci fi un ambasador bun al tarii tale.

Diferit: mda, toti suntem diferiti si speciali, prin urmare nimeni nu e diferit si special. STOP SAYING THAT YOU ARE DIFFERENT!!! Diferit a ajuns un cliseu, toata lumea zice asta despre ei insisi, dar actiunile si faptele nu denota asta.  Ce anume te face autentic? Ce te defineste numai pe tine? Te-ai gandit sa fii tu insuti? Este “la moda” sa copii, crezand ca asta te face “cool”. Bad news, you aren’t cool. Multi oameni isi doresc sa fie ca altii si in cele din urma isi pierd propria identitate, devin o copie ieftina, un fals. Fii tu, cu propriile tale pareri , cu propria ta personalitate. Fii cum vrei tu, nu cum vrea mama, bunica, vecina, fratele, societatea. Daca ma luam dupa mama, as fi fost doctorita, daca ma luam dupa vecina as fi fost maritata, daca ma luam dupa fratii mei, as fi fost…, milionara :), iar daca ma luam dupa societate, as fi fost un caine dresat. Be yourself, this makes you different.

To be continued!

Advertisements

2 responses to “Irlanda- lectie de maturizare

  1. Mi a placut foarte mult mica d-voastra ‘disertatie’. E o incantare sa descoper ca exista si alte persone (romani) care au aceleasi opinii in ce priveste promovarea Romaniei. Da…intr-adevar, noi cei care locuim in Irlanda sau oriunde in afara Romaniei ar trebui sa fim ambasadori ai tarii noastre. Noi suntem cea buna forma de ‘advertisment’ in sensul promovarii unei imagini pozitive a Romaniei si a romanilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s